Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

27 januari 2013

Njuter av tystnad

Den senaste veckan har varit rätt hektisk på jobbet. Avslutade med en galen fredag med stoj i kontorslandskapet, en hel del "måsten", påfrestande telefonsamtal och sen timme. Det följdes sedan av den årliga "bokslutsmiddagen" (nån fördel ska man väl ha av att vara ekonom??), som brukar vara väldigt trevlig. Så också i år. God mat, trevligt sällskap, mycket prat. Så mycket prat att det liksom blir ett väldigt högt sorl och man har svårt att höra vad bordsgrannen säger. Tänk er 70-80 deltagare, övervägande kvinnliga, många med något glas vin i kroppen... Mycket ljud alltså!

Kombinerat med veckans alla intryck gjorde det att min kropp, och framförallt hjärnan, sedan krävde tystnad. Så tyst det bara går. Gärna ensamhet. Stänga av så mycket som möjligt. Internet-avhållsamhet. Tack och lov var lördagen oplanerad, och dessutom var jag ensam hemma större delen av eftermiddagen. Låg ju lite efter med sömnen också, så större delen av dagen spenderades i min egen bubbla med en lagom krävande bok. I tystnaden här ute på landet.

Inte helt likt mig, jag trodde faktiskt jag skulle börja krypa ut ur bubblan framåt eftermiddagen och vilja röra på mig, söka intryck och komma tillbaka till verkligheten, men tystnaden behövde verkligen få göra sitt hela dagen. Kombinerat med frukt och grönt, ordentlig mat och mycket vätska så är  kroppen mer åter på normalnivå idag och jag inser hur tystnad och avsaknad av för mycket intryck kan göra underverk för energinivåerna ibland.

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Låter supermysigt! Såna dagar borde man unna sig betydligt oftare, och låta sinnet vila från energislukande yttre stimuli.

27 januari 2013 kl. 21:11  
Anonymous Sofia - ett bättre du sa...

Låter som en fantastiskt skön avkoppling tycker jag efter en hektisk period. Man behöver det ibland.

28 januari 2013 kl. 13:34  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, man märker verkligen hur nyttigt det kan vara!

28 januari 2013 kl. 20:26  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Njuter nog extra mycket eftersom jag misstänker att det kommer bli mindre av den varan om några månader :-)

28 januari 2013 kl. 20:27  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida