Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

16 augusti 2014

En sån vecka

Första jobbveckan efter semestern är avklarad. Ja, verkligen avklarad. Överlevd.

Jag visste redan innan att den skulle bli tuff. Ändå kunde jag inte riktigt föreställa mig hur det skulle bli. När man inte kan rapportera om träning får man rapportera så här:

Måndag: På något sätt lugnet före stormen. Kommer till jobbet vid 07-tiden och hinner sippa några klunkar medhavt kaffe innan rusningen börjar. Hade tänkt rensa mailboxen men inser att det får vänta. Möten avlöser varandra mellan 08-15.30. Hinner med tjugo minuters lunch och den enda friskluften jag tar mig är 6 min promenad till och från ett möte. Inte hemma förrän efter 18 och Liten har redan somnat när jag kommer hem. Stupar i säng när förberedelserna för tisdag är gjorda.

Tisdag: På jobbet vid 07-tiden igen. Möten hela dagen. 6-minuterspromenad är även nu enda friskluften. Hemma något tidigare och hinner äta och skicka iväg sambon på löprunda, för att själv lägga Liten, mysigt! Stupar sedan också i säng efter kökstjänst och en kvarts yoga och försök att jobba hemma på icke-fungerande jobbnätverk.

Onsdag: Bestämmer mig för att skippa hemmafrukost och äta skrivbordsfrukost för att spara tid men kommer inte iväg tidigare av olika anledningar, utan är på jobbet vid 07. Det kör igång direkt så frukosten uteblir men äts delvis lite senare. Mötesfull dag igen och kortlunch med kortpromenad. Kommer hem mitt i läggning och missar därför middagen för att inte störa läggning. Planerad träning uteblir därför också till förmån för nån timmes extra sömn.

Torsdag: Inser att skrivbordsfrukost var en dålig idé, så kliver upp 04 för att hinna äta, morgonduscha, tanka bilen och jobba ikapp innan det drar igång på jobbet. Funderade även på en morgonjogg men inser att det inte hinns med. Väl på jobbet är nätverket nere, så tji fick jag (och en handfull kollegor) för att vi var på jobbet kl 06.15 och tänkte jobba ikapp. Maratonmöten igen med kortlunch och minipromenad som följd. Hinner bara säga kort godnatt till liten och lyfter sedan skivstång i en dryg kvart för att räta ut mötes-ryggen.

Fredag: Är på jobbet i vanlig tid igen. Stökig natt med uppvaknande ungefär en gång i timmen. Lunchlöpning planerad men uteblev till förmån för lunchmöte. Avslutar sista mötet 16.15 och hinner hem för att lägga en övertrött Liten som inte alls vill läggas. När lugnet till slut lagt sig avslutar jag dagen med lugn yoga för att landa och sänka stressnivåerna.

. Ska erkänna att jag fick tänka till ordentligt för att ens komma ihåg hur veckan var. För lite pauser. För lite mat. För lite sömn. För lite träning. Minnessvårigheter. Så kan man väl summera det på ett kortare sätt. Om jag tycker synd om mig själv? Nej. Inser bara att så här kan jag inte ha det. Särskilt inte senare i höst när Liten börjar på dagis. Det går faktiskt inte. Dags för förändring!

Som väl var, så blev nattsömnen till idag bättre än på hela veckan. Matintaget har kompenserats i alla fall lite. Springabstinensen är stillad idag, även om det var länge sedan jag känt mig så sliten på en joggingrunda. Så att helger behövs, det är då ett som är säkert. Men det betyder inte att jag kan fortsätta misshandla sin kropp och hälsa i veckorna. Basta!

Etiketter:

10 kommentarer:

Anonymous Snorkkis sa...

Och jag som tyckte att jag hade en hetsig och stressig vecka! Har tänkt flera gånger senaste vecka hur viktigt det är att tänka efter om det livet som jag lever nu är det liv jag vill leva. Tänker inte spara livet till sen, utan vill leva det nu. Fullt ut.
Hoppas din kommande vecka blir lite lugnare! Kram!

16 augusti 2014 kl. 21:18  
Blogger Kevlarsjäl sa...

Hjälp vilken vecka! Höll på att svimma när du gick upp vid fyra. Galet ju! Har ni något speciellt på jobbet just nu för så där överlever väl ingen speciellt länge. Hoppas det lugnar sig och du hittar rutinerna. Som funkar!

17 augusti 2014 kl. 14:32  
Blogger Johanna sa...

Men alltså!? Shit! Undrar också om du hade nåt speciellt på jobbet eller är det alltid sådär!? Inte okej. Men imponerande att du ändå tog dig tid för yoga och träning!

21 augusti 2014 kl. 16:53  
Anonymous Mia sa...

Men jösses... Du får ta hand om dig om du ska ha så där mycket på agendan. Jag hoppas för din skull att det lugnar ner sig emellanåt. Kram

23 augusti 2014 kl. 09:12  
Anonymous Rund är också en form! sa...

Oj oj, vilken vecka?!
Men klok insikt att du måste göra förändringar! Det funkar inte att ha det så intensivt under en längre tid.

Kram M

23 augusti 2014 kl. 09:25  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja men precis, det är ju livet som ska vara i fokus, inte stressen! Inte titta i backspegeln och ångra sig liksom. Nu blir det lugnare några veckor, sen får jag nog se... Kram!

31 augusti 2014 kl. 12:31  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Lite speciellt är det nog, men det syns ingen ljusning innan jul i allafall, tyvärr. Om man inte blundar för verkligheten och struntar i det som måste göras.

31 augusti 2014 kl. 12:32  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Hade nog inte överlevt utan yogan framförallt. Puh!

31 augusti 2014 kl. 12:32  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Jag ska försöka :-) Stoppar en stund nu i allafall, så får vi se hur oktober artar sig. Kram!

31 augusti 2014 kl. 12:33  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Nä precis, kort period kan ju funka. Men sen går det ju liksom ut över resten av familjen också. Inte bra.
Kram!

31 augusti 2014 kl. 12:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida