Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

2 mars 2014

Lantisen i storstan - BBCMamma 2014

Japp, jag överlevde en hel dag utan mitt lilla gulletroll! Det gick faktiskt bättre än vi alla hade väntat oss så förhoppningsvis blir det inte alltför mycket kaos när mamman ska börja jobba...

Mitt äventyr i storstan var fem timmar på BBCMamma, ett träningsevent för mammor och blivande mammor. Insåg att det blev totalt sex timmars restid för fem timmar upplevelse. Galet egentligen, men som lantis tappar man ibland lite perspektiv på hur lång tid det egentligen tar att ta sig till och från upplevelser.

När jag satt på tunnelbanan mot Planet Fitness där eventet hölls (efter att ha klivit upp kl 05 här hemma) log jag lite för mig själv när tjejen mittemot beklagade sig över det "pissiga" i att behöva kliva upp redan kl 08 på en lördag. Rena förmiddagen ju! För mig var det mest lyxigt att kunna sitta ner på tunnelbanan och andas i lugn och ro, kunna ha både mascara och örhängen utan att riskera kroppsliga men och ha båda händerna fria.

Örsnibbarna fick faktiskt lite "träningsvärk" av att ha örhängen... Foto: M. Eklund


Trots restiden så ångrar jag inte att jag åkte. Det var en riktigt lärorik dag för mig, och en riktig ögonöppnare på vissa områden. Två föreläsningar (den ena med Lovisa Sandström, den andra med Sofia Bursjöö) och ett halvt träningspass med Casall innan resan hem påbörjades.

Föreläsningarna var riktigt intressanta bägge två och särskilt från Lovisas föreläsning tog jag med mig några guldkorn att tänka på i träningen. Konkreta handfasta tips och tänkvärdheter. Och så partytricket att kunna känna på utsidan om man kniper rätt. Bara en sån sak!

På föräläsning. Foto: M. Eklund

Att den där bäckenbotten är otroligt viktig lärde jag mig (återigen) och tack vare tips från Lovisa kan jag nu gå nerför en trappa utan att det ömmar i knäna. Det som kiropraktorn inte lyckats klura ut orsaken till utan diagnosticerat som odefinierbar knäsmärta. Kniper man ordentligt (nåja, man ska ju inte gå och tokknipa, utan liksom sådär hålla emot) trycks lårbenen inte så hårt neråt och belastar inte knäna lika mycket. Fiffigt va?

Sofias föreläsning tror jag mer jag kommer att ha nytta av i jobbet faktiskt, och det där grå fluffet fick allt hålla sig lite alert under morgontimmen hos henne.

För att vara ett träningsevent blev det inte så jättemycket träning för min del, men det känns ändå i baksida lår och rumpa idag (ja, jag ska sluta tjata om den där rumpan!) vilket ju ändå är ett gott tecken. Då har jag ju i alla fall använt musklerna... Övningarna kan jag nog också använda om ett tag, än så länge känns de faktiskt lite väl explosiva för mina stackars otillräckligt stabila knän och höfter. Eller så får jag köra dem i slow motion så länge!

Bildbevis kommer från Sofia, även om det inte syns att jag använder just rumpan och låren på bilderna!

Foto: uppochhoppa.se

Foto: uppochhoppa.se

När mamman reser på äventyr så hör det ju också till att lilla gullungen hemma får en liten present. Sådär lagom kaxig att jag tänker mig att den passar perfekt att ha på öppna förskolan...

Foto: uppochhoppa.se
De gånger jag varit på sådana här events har jag alltid blivit så positivt överraskad av stämningen. Folk är sociala och trevliga, och stämningen är öppen och gemytlig. Som alltid (jag är tydligen usel på att nätverka) glömmer jag dock att fråga om folks namn och bloggadresser och sånt. Var ju t ex flera östgötar där, och folk i närområdet är ju alltid roligt att följa!

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Blogger Löpning & Livet sa...

Det verkar verkligen ha varit en jättebra dag och jag önskar att jag haft möjlighet att vara med på mer än min egna klass!

Och de där bodysarna, älskar! Har 2st :)

2 mars 2014 kl. 20:46  
Anonymous Helen sa...

Hej Malin! Hittade till din härliga blogg! Roligt att du skriver lantisen i storstan för precis så kände både jag och elin igår i sthlm :) Hälsningar från Helen som du träffade på eventet igår som imponerades av din riktiga klassiker då jag och Elin "bara" ska göra tjejklassikern :)

2 mars 2014 kl. 21:51  
Anonymous Ingmarie sa...

Vad kul!!! Och något du var väl värd. Hittade du kanske nya träningskompisar?

4 mars 2014 kl. 23:42  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, önskar också att jag kunnat stanna hela dagen! Och de är verkligen sådär lagom kaxiga, de där bodysarna :-)

8 mars 2014 kl. 15:13  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Känner mig alltid som en lantis i Stockholm :-) Kul att vara där men skönt att komma hem på nåt vis. Och du, det är inte "bara" att göra Tjejklassikern! Kör hårt!

8 mars 2014 kl. 15:14  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Man kan ju alltid hoppas :-)

8 mars 2014 kl. 15:14  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida