Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

6 februari 2014

Bålstabilitet

Eller bollinstabilitet. Kanske rumpkontakt. Ryggträning. Magaktivering. Baksidalårspänning. Bäckenstabilisering.

Kärt (?) barn har många namn antar jag. 

Har varit hos kiropraktorn en del på sistone eftersom jag känt mig sned och fortfarande är det, precis som den förra kiropraktorn också sa. Varje gång jag varit där har han frågat om jag tränat ryggen med ryggresningar för att stabilisera bäckenet. Visst förekommer ryggresningar men det känns som stabiliteten kräver mer och fler övningar än så.

I en bok som finns i det eklundska biblioteket finns en del tester att göra. Som väntat är jag tack vare magträningen hyfsat stabil i raka rörelser. Men de roterande, puhh...

Den där rumpkontakten är nog största boven i dramat och även den svagaste länken verkar det som. Jag som ändå trodde det var mage eller rygg.

Så nu nöts det boll för att återfinna rumpa och annat borttappat. I hängbroar, bryggor, skottkärror och alla möjliga konstellationer. Stabilt ska det bli. Förhoppningsvis rakt också. För vem vill vara sned och stabil?


Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Anonymous Ingmarie sa...

Höftlyft (Statiskt och dynamiskt med ett ben åt gången ) kanske kan vara bra också om du inte redan gör det? Bra både för att hitta" och stärka rumpa och baksida lår. Och olika slags sidoplankor. :-)
Kämpa väl.:-)

7 februari 2014 kl. 21:07  
Anonymous Anonym sa...

Den där rumpan är minsann inte lätt att hitta (mysko med tanke på att den sticker ut som den gör). Själv har jag problem med att det inte riktigt vill aktiviera sig när jag springer utan mest agerar bihang.

8 februari 2014 kl. 17:58  
Anonymous Snorkkis sa...

Knepiga saker det där. Och grejer i alla fall jag inte tänkte på innan jag bar omkring på stor mage.

9 februari 2014 kl. 07:03  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Japp, de finns med, både med och utan boll. I boken heter de Bryggan. Sidoplanka var ett bra tips, där har nog inte min rumpa fattat än att den ska vara med...

9 februari 2014 kl. 14:51  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Det har jag hört flera som säger, har inte riktigt koll på hur min beter sig. Killar verkar dock skratta åt fenomenet och inte förstå hur man kan springa utan att aktivera bakdelen.

9 februari 2014 kl. 14:52  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Precis, man vet inte vad man har förrän det huxflux liksom förintas utan att man märker det.

9 februari 2014 kl. 14:53  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida