Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

29 december 2013

Tröjlös träning

Min rygg tycker om mig för att jag tagit tag i mina magövningar igen. Jeansträningen som jag kallade den. De inre magmusklerna behöver påminnas om att jobba. Lata till naturen som de är om andra muskler kliver in i stället för dem. Därför är jeansträningen bra att göra med tröjan uppdragen, eller utan tröja. Så att man ser att magen dras inåt vid övningarna och inte buktar utåt. Inre magmuskler ska dra inåt liksom. Enkelt att komma ihåg.

Inte lika enkelt att göra. Lätt att fuska utan att man märker det själv, har jag märkt... Därför ska magen obarmhärtigt fram i ljuset när övningarna görs. Så att jag kan övervaka mig själv och sluta fuska. Inte för att jag verkar ha gjort det så jättemycket, men till min förvåning ändå en del. Framförallt på övningar som kanske är för tunga ännu, vad det verkar.

Så jag backar och dubbelkollar. Här ska inga limpor synas på min mage, utom fluffet som ligger ytterst då, det är ju där oavsett vad musklerna gör. Kan vara värt att tänka på när man gör sin planka, som ju ska vara just en planka och inte en planka med en bulle eller limpa på.

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ujuj! Jag har aldrig kollat, men misstänker starkt att min planka har en lite vörtlimpa. :-)

30 december 2013 kl. 19:23  
Anonymous Ingmarie sa...

Många "fuskar" rejält på sina plankor.
De som säger att de klarar den i 10 minuter och mer gör det absolut!!!!!
Jag brukar tänka att man ska försöka dra ihop sig fats utan att fötter/armar rör sig. Dvs verkligen pressa ner, ihop och upp med ryggraden. (Skulderbladen ska vara långt ifrån varandra)
Tänk också "dra in svanskotan". Dvs gör ett litet "juck för att undvika svanken.
:-)

30 december 2013 kl. 19:54  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Hehe, här har det nog stundtals varit en rejäl Skogaholmslimpa. Ganska skojigt när man tror man gör "som man ska" tills man tittar...

31 december 2013 kl. 16:02  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, det gäller att ha en del i tanken. Fast spegeln är bra för att avslöja att man inte alltid gör som man tror att man gör...

31 december 2013 kl. 16:04  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida