Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

22 april 2012

Lite längre

Även idag blev mitt långpass lite längre än jag tänkt. Det är liksom roligare om jag får till en rundtursrunda än att springa en sträcka och vända, så då är det lite lurigt att få till det exakt så långt som jag tänkt. Men än så länge verkar inte kroppen lida så värst mycket av att jag ökar lite mer än planerat. Jag får helt enkelt se till att vara mer noga med återhämtningen. Näring direkt efter passet (idag: Resorb, mjölk, valnötter och russin), äta riktigt ordentligt resten av dagen (fransk fiskgratäng med ris till lunch, en banan och en knäckemacka med jordnötssmör till mellanmål är det jag fått i mig hittills), dricka mycket vatten (jag svettas ju så himla mycket!), ta det lugnt resten av dagen (baka surdegsbröd, tvätta och läsa bok räknas väl?), och förhoppningsvis sova riktigt ordentligt. Vi får väl se hur det går.

Veckans runda var ganska snarlik förra veckans, men med en avstickare åt Borensbergshållet till så att jag kom upp på kanalbanken någon kilometer längre bort. Mer löpning den här veckan än förra veckan (eller egentligen klassas det nog bara som jogging men ändå...), men ändå ganska mycket gångpauser för att skona Knät (det gör inte så himla ont längre och har därför bytt namn). Hade Ipoden med idag, med löpningsspellistan. Det är inte så ofta jag springer med musik nuförtiden så det blir liksom en liten extra kick. Musik är för mig dessutom ett ganska bra medel för att hålla de eventuella negativa trött-tankarna borta (även om de inte ens gjorde sig särskilt påminda idag). Mindre kläder också, trots lägre temperatur än förra veckan. Långa tights, tunna löparstrumpor, långärmad Smartwool-tröja. Frös lite om händerna ett tag men annars rätt bra avvägt. Vätskebältet tjurade lite, förmodligen för att jag hade mindre klädlager under det som "fyllde upp", och även (tydligen) har gått ner nåt kilo.

På det hela taget var det en rätt skön runda. Högervaden krånglade lite och jag kände av knät litegrann men inte alls farligt. Sprang mest och mös för mig själv, kanske var det musiken som gjorde det, kanske den betydligt behagligare temperaturen jämfört med förra vecka. Eller nötcremen. Den funkar kanon som extrabränsle! Såg också en rolig fågel med tofs på huvudet vid kanalen och sprang en lång stund och funderade på vad det kunde vara. Min teori är att det var en vigg eller en småskrake. Men så är jag ju pinsamt dålig på fåglar så vad vet jag?

Slutresultatet blev en distans motsvarande 37,54% av ett Tjejmarathon. Snittpuls var väldigt låg för att vara mig, så tempot var verkligen angenämt. Nästa vecka vankas förhoppningsvis mitt eget Kanallöp. Är ju bortrest när tävlingen går men tänkte ändå avverka distansen på egen hand. Om jag löser hemtransportlogistiken vill säga!

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Vad kul du hittade till min blogg :)
Bor du här i Östergötland? Var?
Jag bor i Åtvidaberg och jobbar i Linköping.
Jag tänker springa Kanalloppet :)

Vi kanske kan träna någon gång tillsammans?

Kram

23 april 2012 kl. 09:28  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Yes, Östergötland it is! Bor i Ljungsbro, jobbar i Finspång :-) Vad kul att du ska springa Kanallöpet, jag är tyvärr bortrest då så jag kan inte vara med. Men ett gemensamt träningspass är ju alltid kul. Har en kompis som bor i Åtvidaberg, så ibland är jag där också.

Ha det gott!

23 april 2012 kl. 19:21  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida