Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

6 april 2013

80 procent

Det talas då och då om att leva efter 80-20 regeln. T ex när det gäller kost. 80 procent "bra", "nyttigt", 20 procent "vad man vill". Eller att 80 procent är "good enough" i flera sammanhang. Lyckas man med 80 procent av träningspassen, eller kör man 80 procent enligt planen t ex, så är det good enough. Kan hålla med om att det är en ganska bra devis.

Den här dansaren/danserskan i min mage har nu kommit 80 procent av tiden den är planerad att rumla runt därinne. Tiden går fort nu! Bara 8 veckor kvar, jösses! Och kanske inte ens det, vem vet? Men när det gäller krabaten därinne, så tycker jag nog inte att 80-20-regeln är något att sträva efter. Nävars, den får allt ta och stanna längre därinne om jag får bestämma. Än så länge verkar den också vara en snäll och lydig (om än ganska livlig) varelse. Vi var på kontroll igår, på 80-procentsdagen och både jag och bebben fick klart godkänt. Skönt det! Bara att hoppas på att det fortsätter.

Firade det hela med att faktiskt äntligen ta mig iväg till gymmet. Tänkte i min enfald att på en fredagkväll borde det vara rätt lugnt och skönt så att man kan rumstera som man vill. Men det var faktiskt riktigt fullt, till och med kö till vissa maskiner så att jag fick göra om min plan lite mitt i.

Skönt var det i allafall att äntligen komma dit, min rygg behövde det. Jag körde nästan bara rygg (och lite benrehab, axlar och triceps), eftersom just rygg är något som jag tycker är lite svårt att få till hemma, utan redskap. I alla fall med en stor mage som gör att man inte kan göra de klassiska rygglyften liggandes på golvet... Det har faktiskt blivit övervägande styrketräning av baksidan av kroppen under graviditeten och jag tror att jag har det att tacka för att jag än så länge inte har några ryggproblem överhuvudtaget. Vinnande koncept alltså!

Magen börjar märkas nu, v32+0. Foto: M. Eklund

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Anonymous Snorkkis sa...

Grattis på 80%:s dagen! Väldigt fin mage du har. 64% här :) . Jisses... betyder att det bara är 36% kvar!

6 april 2013 kl. 14:29  
Anonymous Sofia - ett bättre du sa...

76% avklarat säger min gravidapp.... galet ju.. inte långt kvar nu :)

6 april 2013 kl. 20:36  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Tack i efterskott :-) Visst går tiden fort när man väl kommit över halvvägs? Bara en tredjedel kvar för dig ju!

7 april 2013 kl. 20:08  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Det är nära nu! Jösses vad många bloggbebisar det kommer i sommar. Spännande :-)

7 april 2013 kl. 20:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida