Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

21 mars 2013

Älska vårvinter!

När någon frågar så säger jag ganska ofta att vintern är min favoritårstid. Om det är riktig vinter vill säga. Men när jag tänker efter, så gillar jag på sätt och vis alla årstider. Höstens vackra färger kan jag längta till. Vitsippsklädda björkbackar om våren likaså. Klara försommardagar med grill-os som sprider sig i området är inte heller att förakta. Men det är något särskilt med vintern. Jag tror det är lugnet som sprider sig när naturen täcks av snö (ja, för utan snö är det ju ingen riktig vinter!). Det blir så sällsamt stilla, och när solen visar sig en klar vinterdag, då är det helt enkelt magiskt.

Vintervurm är ju inget man direkt blir populär av just nu. Alla tycks vara så in i Norden trötta på vinter så det finns ingen gräns på gallan som spys över snöflingor och minusgrader. Själv njuter jag lite i tysthet. Särskilt de senaste veckorna, när vårvintern verkligen visat sig från sin bästa sida med strålande sol och gnistrande snö (i alla fall på dagarna - t o m jag erkänner att -23 grader på morgonen i mitten av mars är lite väl kallt...). Jag menar, kan det egentligen bli bättre?


Finfina skidspår i Östergötland i mars! Foto: M. Eklund

Foto: M. Eklund

Vårvinterskog. Foto: M. Eklund

Mer vårvinterskog. Foto: M. Eklund

Foto: M. Eklund

STOR istapp! Foto: M. Eklund

Soluppgång på väg till jobbet. Foto: M. Eklund

Vånga i morgonsol. Foto: M. Eklund

Roliga snödrivekojor. Foto: M. Eklund

Till och med på molniga dagar är det sol... Foto: M. Eklund

Etiketter: ,

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Som gammal norrlänning är jag rätt van att vårvintern varar till sista april. Typ. Så jag grinar inte alltför illa åt isdygnen, även om det vore skönt att slippa springa i vintertajts snart.
Och dessutom - solen har ju för sjutton lyst varje dag i en halv evighet. Hur fint är inte det!

21 mars 2013 kl. 21:49  
Anonymous Sofia - ett bättre du sa...

Åhh jag älskar varje årstid och tycker varje tid har sin charm... Men nu för i år så tycker jag faktiskt att det räcker med vinter, nu får det bli vår på riktigt :).

22 mars 2013 kl. 09:55  
Anonymous Anonym sa...

Det är nog lite "fel" på dig... Hihi! ;-))))
Men passa på att njuta!

23 mars 2013 kl. 09:20  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, men eller hur! Fantastisk mars har det varit. Sol i princip varje dag! Men det verkar vara grillande som hägrar för de flesta.

23 mars 2013 kl. 13:28  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Jo, ska bli skönt med vår också, men jag är så varm av mig nu som gravid (jag som alltid fryser annars), så jag fruktar sommarvärmen lite...

23 mars 2013 kl. 13:29  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Hehe, ja någon måste ju gå mot strömmen :-)

23 mars 2013 kl. 13:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida