Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

18 mars 2013

Ganska glömsk

Det är måndag idag. Ingen bra dag att gå till gymmet, alltid fullt som tusan på måndagar. Inte bra att gå dit innan kl 17, för då är det stängt. Detta hade jag glömt (kanske eftersom jag ju tränat bakvänt på sistone). Så jag fick vänta. På att det skulle öppna, och på att maskiner skulle bli lediga. Men det gick bra ändå till slut och jag fick min efterlängtade styrketräning som kroppen bett om någon dag nu.

Jag har ett basupplägg just nu där passen alltid innehåller hamstringsrehabstyrka, ryggövningar för att undvika att jag får ont av den extra vikten (har hittills klarat mig, bortsett från att fogarna knorrar ibland om jag promenerar långt), bålövningar som funkar även med mage (inte så många) och ordentligt med stretch framförallt för benen (baksida, rumpa, insida, höftböjare). Det brukar bli en salig blandning av övningar, även om vissa nog återkommer oftare än andra. Och även om det som ibland också styrs av tillgång på maskiner och redskap. Och görs vissa tillägg när jag känner för det, framförallt för armar och axlar.

Skönt att genomföra i alla fall och ge kroppen lite välbehövlig belastning. Det är så skönt att än så länge kunna träna rätt hyfsat, och att känna att träningen fortfarande ger energi mer än att ta energi. Var riktigt trött i huvudet när jag kom till gymmet men precis som jag anat, så var jag betydligt piggare när jag var klar en timme senare.

Etiketter: , ,

2 kommentarer:

Anonymous Ida sa...

Ja man får ha ett lite annat tänk i grymmet nu för tiden. :) Vad gör du för bålövningar?

20 mars 2013 kl. 08:56  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Jag brukar utgå från de här: http://blogg.alltforforaldrar.se/foraldrafitness/2013/01/28/9-magovningar-under-graviditeten/

Och blanda lite beroende på hur det känns. Kan inte göra alla längre pga att magmuskelseparationen börjat märkas (inte ont, men ser helt knasigt ut om jag t ex försöker göra en planka). Brukar också komplettera med t ex woodchopper med gummiband, ibland kvarnen också.

20 mars 2013 kl. 13:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida