Idag känns det som jag spenderat i stort sett hela dagen i köket och lekt bageri. Om jag nån gång skulle starta eget så är nog sannolikheten ganska stor att det skulle bli ett bageri. Eller ett café.
Om jag behöver avkoppling och få skapa något med händerna istället för hjärnan så bakar jag. I oändlighet. Sedan vi flyttade till huset har jag dessutom fått mitt eget bakskåp. Bara jag som rotar där, för där finns ju så många konstiga saker...
|
Bakskåpet är proppfullt! |
Assistenten har fått gå många varv idag och gör verkligen sitt jobb. Hade nog inte orkat knåda allt för hand idag.
|
Min egen Ankarsrum |
Resultatet blev en ugnsvärmestrålningsvarm Malin, ett fyrtiotal kanelbullar enligt bästa receptet från
Saltå Kvarn, och äppel- och russinbröd från Brunkan-boken (såklart!).
|
Bröd... |
|
... och bullberg |
Mellan jäsningar och annat som behövs när man "långkoksbakar" med surdeg och sånt så hinner man ju även med annat. Som att sitta vid köksbordet och lösa lördagskrysset. Inte varje lördag jag lyxar med sånt!
|
Till och med korsordet hade kökstema! |
Och ta en tur med MTBn och göra studiebesök i bakandets tecken på idylliska
Boställets vedugnsbageri (äntligen!). Shoppade lite mest för att bagerskan verkade så ensam och övergiven, och förstås för att se om de legendariska vaniljbullarna var så goda som ryktet säger.
|
MTBn fick ett eget bord |
|
Man syns bra i gult, men det drar också åt sig getingar... |
|
Mot Fornåsa |
|
Ägg finns det också |
|
Göta Kanal vid Ljung |
Etiketter: Ekologiskt och lokalt, I köket, Träning
3 kommentarer:
Låter som en perfekt lördag :)
Vilken dag! Och när du öppnar bageri/café kommer jag direkt!
KRAM
@Cherie, en sån där lördag man behöver ibland
@Ingmarie, oh, en potentiell gäst ;-) Du är såå välkommen när jag öppnar! Kram!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida