Äppelfrossa
Vi har så himla mycket äpplen på vårt äppelträd! Sådär så grenarna nästan tyngs ända ner i marken.
Så jag plockade en del för att lätta på tyngden för det stackars trädet (även om de kanske inte var så där riktigt sötmogna som när de är som bäst). Bakade äppel- och russinbröd från favvoboken Bröd från Brunkebergs bageri som var riktigt gott!
Sen blev det en gluten- och sockerfri (nåja, honung är väl egentligen också socker...) äppelpaj med hemgjord vaniljsås.
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda olja, nötter och kokos till en smuldeg. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut hälften i en pajform. Ha på kanel och kardemumma efter tycke och smak. Strö över hälften av degen och ringla över honung. Gör om samma sak med den andra hälften. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Servera med vaniljsåsen.
Äpplen! Foto: M. Eklund |
Foto: M. Eklund |
Äppelpaj! Foto: M. Eklund |
Pajen görs såhär:
4 äpplen
1/2 dl olja
3/4 dl malda cashewnötter
1/2 dl malda hasselnötter
3/4 dl kokosflingor
honung
kanel
kardemumma
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda olja, nötter och kokos till en smuldeg. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut hälften i en pajform. Ha på kanel och kardemumma efter tycke och smak. Strö över hälften av degen och ringla över honung. Gör om samma sak med den andra hälften. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Servera med vaniljsåsen.
Etiketter: Ekologiskt och lokalt, I köket
3 kommentarer:
*Dreglar* ;-)
Åh, vad gott! Solrosfrön och pumpakärnor är också gott att ha i!
Ingmarie: hehe...
Malin: Tack för tipset!
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida