Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

8 juni 2015

En framtidsdröm

Vi har precis fikat på Kalklubbarna. Det är en solig sensommardag. Havsbrisen börjar kännas lite kylig men inte så det stör. Det är lä där vi sitter och snart ska fösa kajakerna mjukt ner i det lätt salta vattnet igen. 

Foto: M. Eklund

När vi lämnar den skyddade viken nås vi av vågor. Men det är inget problem eftersom det inte direkt är första gången vi paddlar. Vågor är roligt! Surf på vågorna med en kajak som sitter som en förlängning av kroppen är ännu roligare!

Vi kommer längre och längre ut mot havet. Vinden tar tag i kajaken gång på gång, men jag hanterar den vant och lugnt. Mitt sköna, sköna ullunderställ gör att jag är varm och go trots att det faktiskt är ganska kallt här ute.

Några timmar senare hittar vi det perfekta övernattningsstället och sätter upp vårt tält.
Foto: M. Eklund

Ljuset så här en sensommarkväll är magiskt! Eftersom vi har hur mycket tid som helst så sitter vi ett tag och bara är. Utan att vara någon annanstans. Utan att behöva ha någon kontakt med vardagsvärlden.

Foto: M. Eklund

Vi lagar god mat på ute-köket och mumsar på medhavda godsaker till sent inpå kvällen och ser en fantastiskt vacker solnedgång.

Foto: M. Eklund

Somnar trötta, men mycket nöjda i tältet. Morgonen efter väcker solen och havsfåglarna oss till liv igen och vi sitter en stund på klipporna och bara vaknar till liv.

Foto: M. Eklund

Njuter av stillheten så här när högsäsongstrafiken har lagt sig och fågelskydden är hävda för säsongen. Lagar frukost och sitter länge med kaffekoppen i handen och fötterna på solvarm sten. Innan vi kommer iväg hinner det bli så varmt att vi tar ett av säsongens sista dopp bara för att vi har möjligheten.

Foto: M. Eklund

Sedan styr vi kajakerna mot hemmahamnen igen. Ganska trötta på slutet, men med ännu en härlig utomhushelg i minnet, där allt bara handlat om att glida fram på vattnet, njuta av omgivningarna och av det goda sällskapet. Det har blivit många turer den här säsongen och vi hoppas på att det kommer bli så även nästa säsong.

Det här inlägget är del 8 i bloggutmaningen i juni. Något jag ofta drömmer om, och som nog inte bara är en dröm, utan en plan. Om några år, eller om många år. Beroende på vem jag tänker mig att sällskapet är.

Etiketter: , ,

4 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Vem skulle inte bli sugen efter det där inlägget och de där härliga bilderna!

8 juni 2015 kl. 10:40  
Anonymous Johannes sa...

Det där ser ju helt fantastiskt ut!

8 juni 2015 kl. 13:55  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Tack :-) Kul att kunna skapa lite sug!

10 juni 2015 kl. 20:00  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Visst gör det! Testa vettja!

10 juni 2015 kl. 20:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida