Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

13 december 2013

På egen hand

Det har varit lite sisådär med träning på sistone. Jag har liksom inte tagit mig tid att träna så mycket som jag egentligen skulle vilja. För att hela grejen tar för lång tid med en liten tjej i närheten som inte har sådär jättestort tålamod. Ombyte, övningar, ombyte igen tar ju gärna sin tid. Om man då ska iväg på annat så blir det lätt att det inte blir av. Mitt fokus har varit lite på det där andra då. Som Staffan skrev i en kommentar en gång i somras: "toppformen har tålamod och kan vänta, allt har sin tid". Det beskriver det så bra på något sätt.

Därför har jag bestämt mig för att, trots att jag har haft väldig nytta av det, inte fortsätta ha någon som guidar min träning i nuläget. Om jag får sia om den närmsta tiden så gissar jag att åtminstone styrketräningen kommer bli lite mer Paolo-Roberto-style med typ en kvart om dagen istället för längre pass några gånger i veckan. Fokusområden core och bäcken, knä/hamstring och armar/axlar lite varierande från kvart till kvart.

Det jag tror jag kommer att sakna mest är vägledning kring träning av magmusklerna, och det är inte otroligt att jag kommer ta hjälp igen, för det där magstödet behöver jag verkligen! Men än så länge är jag på sådan grundläggande nivå att jag klarar mig ganska bra med de övningar jag nu har eller senare kan googla rätt på. Det där internet är ju faktiskt ganska bra att ha ibland!

Mina dagliga 3-4timmarspromenader för att Busungen ska få sova får också tjäna som vardagsmotionskomplement framöver. Ibland är de faktiskt ganska backiga, som på omvägen hem från "centrum", höjdskillnad ca 25 meter (bilden visar första tredjedelen av backen):

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Anonymous Snorkkis sa...

3-4 timmars promenader! Wow - där ligger man i lä. Låter som väl övervägt gällande styrkan. Du kan ju alltid anlita hjälp igen om du tycker det. Ha en fin helg!

13 december 2013 kl. 19:14  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, uppdelat på två-tre stycken alltså. Inte sammanhängande :-) Var nog lite otydlig där! Trevlig luciahelg!

13 december 2013 kl. 19:39  
Anonymous Snorkkis sa...

Ja men ändå! Själv kommer jag mig ut på förmiddagen, men på eftermiddagen blir det oftast bara en kortis i samband med något annat program som vi ofta har på eftermiddagarna. Utan program får jag muta mig med t.ex. en promenad till lite shopping för att komma mig ut. Men liten sover ju så väldigt bra i vagnen så mera rutin på eftermiddagspromenad vore inte fel. För lat mamma bara :)

14 december 2013 kl. 07:50  
Anonymous Ingmarie sa...

3-4 timmar/dag är otroligt bra!
Om jag inte missminner mig så var det Snorkkis ovan som hade förslag på någon bra "mammamage-app".
Jag tror du klarar dig långt med din egen hjälp. :-)

15 december 2013 kl. 20:49  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Jo, den appen har jag också kört med, och kör fortfarande, fast med längre intervaller/uthållighet.

19 december 2013 kl. 10:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida