Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

22 juni 2015

Ett intervallpass

Jag hade tänkt köra intervaller idag faktiskt. Liksom passa på när den här bloggutmaningen ändå bjöd på ett gratistillfälle att komma iväg och faktiskt göra det. Kroppen ville dock annorlunda. Röda halsmandlar och lätt halsont gör att det inte är läge för intervaller. Åh, härliga småbarnsliv!

Menmen, jag tog en skön kvällspromenad istället, i färgsprakeriet utomhus. Intervallpasset jag tänkt köra bjuder jag på ändå, det är ett sådant där bra pass man kan köra oavsett vilken nivå man är på:

Värm upp ordentligt. Gå, lunka, jogga - beroende på form. Sedan är det bara att ösa. 30-30-30. 30 sekunder arbete, 30 sekunder vila. I 30 minuter. Varva ner ordentligt och njut av endorfinduschen du garanterat fått!

Det som är så bra med det här passet är att man kan göra det precis så jobbigt som man vill. En otränad kan köra ganska lugn jogg med ståvila. Den vältränade kör riktigt hårt, och joggvilar. Funkar även finfint att köra med cykel också, eller styrketräning hemma med olika övningar. Eller på en crosstrainer om hagelstormen kom precis när du skulle träna och du inte vill gå ut. Finns egentligen ingen ursäkt till varför det inte skulle funka. Förutom en ilsket röd hals då...

Ett annat intervallpass. En morgon för ca ett år sedan. Foto: M. Eklund

Etiketter: , ,

2 kommentarer:

Blogger Unknown sa...

Grymt, tack för inspiration!
Krya på dig!

22 juni 2015 kl. 21:45  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Tack tack, kul om det kan vara till nån nytta!

27 juni 2015 kl. 12:43  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida