Så det fick helt enkelt bli lite skåprensning på vad som fanns hemma och det blev rätt gott det oxå.
Till fyra rejäla portioner:
3 dl quinoa
2 vitlöksklyftor
Grönsaksbuljong
250g svamp
1 zucchini
1 rödlök
ca 3/4 ask körsbärstomater
1 paket fetaost
1 burk kidneybönor
Rostade hasselnötter
Olivolja
Balsamvinäger
Skiva vitlöksklyftorna. Skölj quinoan och fräs den och vitlöken i olja eller smör och lite ingefära (helst färsk, men det hade jag heller ingen...). Häll över ca 6dl buljong och låt koka 15 min. Skär zucchini i stavar och svampen i lagom bitar, skiva rödlöken. Fräs zucchini och svamp tills vätskan försvunnit, släng i rödlöken mot slutet. Tärna fetaosten och halvera tomaterna. När allt är klart: Varva quinoa, zucchini, bönor, feta, tomater och nötter i en skål. Dressa med olivolja och balsamvinäger emellan. Krydda mer om du vill.
Vad hetta han nu igen? Kocken som höll i tv-programmet "Här är ditt kylskåp"? Han lyckades också laga mumsiga saker av det som gömde sig i skåpen. Ser gott ut det där!
SvaraRaderaMan borde praktisera det oftare. För oj, vad mycket man har i kylskåpet om man bara letar.
RaderaHär är ditt kylskåp - det var himla rolig serie. Kommer ihåg att jag och syrran gjorde ett eget sånt program hemma och mamma skämdes över alla matvaror som blivit gamla i kylen :) .
SvaraRaderaQuinoa borde jag ge fler chanser. Tycker det blir smaklöst, men här fick jag förslag på kryddning. Vilken quinoa kör du? Är det den röda? Quinoa gröt verkar vara blog-pop nu också, det kunde en ju testa också.
Gröt på quinoa?? Nä, det är jag nog för konservativ för :-) Här var det Tricolore som användes men den är ingen favorit
RaderaMUMS!!!!!!!!!
SvaraRadera:-)
Radera