Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

1 augusti 2013

Pestopasta med grönsaksfräs

Enkelt, snabbt och lätt måste det vara för att det vegetariska ska bli av hemma hos oss just nu. Det här receptet uppfyller alla dessa kriterier. Dessutom gott, och lätt att variera.



Till fyra portioner:
Spaghetti eller annan pasta

Pesto:
En kruka basilika
Ca 30g pinjenötter
Vitlök (kan uteslutas om man är känslig)
Parmesanost, en näve riven typ
Olivolja, ca 0,5dl

Svamp, paprika, squash (det var vad som fanns hemma här)

Koka pastan. Rosta pinjenötterna och mixa ingredienserna till peston. Skölj och skär grönsakerna i lagom bitar. Fräs i olivolja och krydda med örtsalt. Blanda peston med färdigkokt pasta och servera med grönsakerna och lite riven parmesan. Gärna också avokado och tomat vid sidan av.

Etiketter: ,

2 kommentarer:

Anonymous bureborn sa...

Pesto är rena mirakelkuren. Supergott på allt. Möjligen med undantag för blodpudding...

1 augusti 2013 kl. 21:01  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, i allafall den hemgjorda. Bitter köpepesto kan verkligen bli surt.

5 augusti 2013 kl. 10:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida