Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

15 april 2015

Del 3: Sju saker jag vill göra i framtiden

Framtiden. Drömmar. Önskningar. Saker jag vill lära mig. Det finns ju så mycket jag skulle vilja göra. Upplevelser att leva länge på. Träningsrelaterat har jag skrivit om tidigare. Ju mer jag tänker på det, desto mer saker kommer upp i huvudet som tänkbara på en sådan här lista. Så listan här nedanför fick helt enkelt bli listan på de sju saker som kom upp först i mitt huvud. Det säger väl ändå en del om hur jag drömmer och ser in i framtiden just nu. Sedan finns såklart en del väldigt privata saker jag skulle vilja göra eller uppleva också, men de får stanna kvar på min privata lista. Än så länge i alla fall.
Utan inbördes ordning:
Paddla kajak i Lofoten. Det har jag drömt om hur länge som helst. Typ sedan jag satte mig i en kajak första gången. Flera gånger har jag varit väldigt nära att göra en resa, men det har alltid kommit annat emellan, som just då varit viktigare. Tills vidare får det ligga en bra bit in i framtiden, eftersom det inte känns som en så väldigt barnvänlig upplevelse.
Roadtrippa i USA, framförallt på västkusten men även övriga landet. Se San Francisco. Rocky Mountains. Uppleva Midwest på lite närmare håll. Göra typiskt amerikanska saker. Jag har ju varit en del i USA, men inte så mycket som turist. Ligger också ganska långt in i framtiden. Inget man gör med en två-åring direkt. I alla fall inte om man ska ha hennes bästa för ögonen.
Springa långt i fjällen. Med lätt packning mellan stugor. Äta gott på kvällarna och sova varmt och torrt. Känna lättheten i benen och frisk fjälluft i lungorna. 
Fin springmiljö kring Abisko. Foto: M. Eklund

Leva på att vara kreativ på mina villkor. Min dröm, men också det som känns absolut svårast och läskigast. Kan man leva på att skriva? Eller fota? Eller baka? Eller skapa annat man tycker är skoj. Ja, det är klart man kan, men än så länge är det en ganska ouppnåelig dröm. Insatsen för att våga satsa känns ganska stor och väldigt tidskrävande. Stegen dit är många och än så länge ganska snåriga. Stabiliteten i ett fast jobb med fast inkomst känns viktig nu när jag har min lilla familj att tänka på också. Likaså tiden jag har med dem. Högre prioriterat än mina egna skapardrömmar just nu. Samtidigt undrar jag ibland om det behöver vara motsatser. Drömmer vidare så länge…
Lära mig mer om yoga. Kanske gå en yogalärarutbildning. Känna mig trygg i vad jag gör på mattan och ha anatomi-kunskapen bakom. Kan bara inte riktigt bestämma mig inom vilken yoga-gren jag i så fall ska fokusera. Allt är ju intressant!
Bo med närhet till fjäll och/eller hav. Detta kan jag längta efter så det gör ont i hjärtat. Har skrivit om det tidigare också, och den här punkten är nog mycket Norge i mitt hjärta. Kan även vara Nya Zeeland (även om det känns väldigt långt borta). Eller Jämtland. Men så var det ju det där med något att livnära sig på. Eller våga satsa på att man eventuellt skulle kunna livnära sig på sig själv.

Senaste gången i Norge. Foto: M. Eklund

Lära mig stå på händer. Rakt och fint utan något stöd. Det är mitt sätt att leka på något vis. Jag kunde stå på händer när jag var barn. Utan problem. Så det borde gå att lära sig igen. Trots att jag numera är över 180 cm lång och inte proportionerligt stark för att bära upp det på annat vis än med fötterna. Men det borde gå som sagt. Jobbar på det, och det går absolut framåt! Kanske det som kommer prickas av på listan först, vem vet?

Nästa del blir Sex ord som beskriver mig.

Etiketter: , ,

5 kommentarer:

Blogger Kevlarsjäl sa...

Underbara Abisko! Nu fick jag fjällvandringsabstinens. Maken och jag vandrade varje sommar pre kids.

Jag skulle vilja bli författare men är för rädd att satsa. Borde väl gjort det nu när jag är arbetslös. Men tid har inte funnits. Förstår precis dina tankar.

15 april 2015 kl. 21:31  
Anonymous Rund är också en form! sa...

Rolig läsning!! :-)
Kram M

16 april 2015 kl. 19:55  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, visst får man abstinens!

Och det där med tiden. Ibland tänker jag att man inte tar sig tiden, för att man inte vågar. Vi borde våga!

17 april 2015 kl. 18:26  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Kul! Rolig grej de här listorna :-)
Kram
Malin

17 april 2015 kl. 18:26  
Blogger Kevlarsjäl sa...

Det är rätt tänkt! Vi borde våga!

17 april 2015 kl. 20:59  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida