Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

4 februari 2015

Onsdagsmotion

Varannan onsdag (på ett ungefär) är jag hemma med Liten. De dagarna ges ingen direkt möjlighet till träning under dagen, och på kvällen brukar kroppen oftast inte vara så sugen på det. Även om huvudet idag är väldigt sugen på skidåkning - herregud vad fint det är ute!

Jag har tyckt att det har varit lite konstigt att kroppen inte vill ut och rastas när jag varit "ledig". Tills jag började tänka efter vad jag gör på de där onsdagarna. Idag såg det ut typ så här:

Innan frukost:
Klä på Liten (=brottningsmatch för tillfället), fixa frukost, klä på mig själv.
Antal sittminuter: 0

Mellan frukost och förmiddagsfika:
Fixa morgonbestyr, diska undan frukosten, förbereda lunch, busa lite, ut (inkl påklädningsbrottning) och borsta fram bilen, åka och handla (inkl bära barn på ena armen och matkassar och uthämtade paket med andra handen samt spana på stora fordon), åka hem och packa upp det hela.
Antal sittminuter: 0

Mellan förmiddagsfika och lunch:
Ut igen, dra Liten till och uppför pulkabacken, leka i snön, gunga, gräva, mera pulka, skotta snö, kolla på buss (jättespännande!), laga lunch, busa och gosa lite.
Antal sittminuter: ca 2

Mellan lunch och mellis:
Få Liten att somna middag, diska undan lunch, förbereda middag, slösurfa lite. 
Antal sittminuter: ca 25

Mellan mellis och middag:
Diska undan mellis, sätta igång tvätt, vika tvätt, koka hemgjord välling för resten av veckan, skotta snö igen (med Liten som "hjälp"), gosa och busa lite mer, laga middag.
Antal sittminuter: 0

Efter middagen:
Bada Liten, förbereda mellanmål för jobbdag, lägga Liten, duscha, laga lunchlåda, äta kvällsmål, diska det sista, sitta ner en stund och andas.
Antal sittminuter: ca 15

Slutsats: Lediga onsdagar ger massor av vardagsmotion, så träning "behövs" liksom inte, tycker kroppen. För en kontorsråtta som mig skulle det nog vara nyttigt att ha "lediga" dagar oftare, så jag inte drabbas av sittsjuka. Även om jag faktiskt använder mitt ståbord rätt ofta...

 Rätt mycket snö har vi skottat. Liten syns inte ens mellan högarna...


Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Snorkkis sa...

Ja jisses, vilken skillnad det är att kontorsjobba och att mammajobba. Låter ändå som en väldigt mysig onsdag och vilken energi du verkar ha att göra allt möjligt!

5 februari 2015 kl. 05:43  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Vet inte riktigt om jag har energin. Den brukar ta tvärt slut sisådär vid 20 på kvällarna... Men kan va mysigt ändå :-)

15 februari 2015 kl. 13:03  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida