Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

2 januari 2015

En kråka för 2015

Yoga är i första hand en mental grej för mig. Det var därför jag en gång började. För att landa, hitta fokus, stressa ner, hitta MIG.

På sistone har jag märkt att det påverkar mig mentalt även på andra vis. Visst, det krävs styrka och smidighet också, och sånt byggs ju upp över tid. Men när jag klarar något nytt, så är det alltid det mentala som gör att spärren släpper. 

Jag börjar det här året med vila, så gott det går. Men av någon anledning fick jag för mig att jag skulle testa "lite armbalanser", "kanske en kråka eller så". Och se vad som hände när jag släppte "det går inte"-spärren:

Bakasana. Foto: M. Eklund
Jag flög lite. Ingen högtflygande kråka än, men den har helt klart luft under vingarna. Bara sådär, när jag tänkte "Äsch, det värsta som kan hända är ju att jag ramlar" istället för "det går inte, jag kan inte".

Så, helt enligt #glädjebalansenergi så gjorde jag det bara för att det var kul, och för att jag trodde att det gick. Sååå 2015!

Etiketter: ,

8 kommentarer:

Blogger Kevlarsjäl sa...

Jag är jättesugen på yoga. Men vet inte hur jag ska börja. Hur började du? Du verkar ha sån koll. Jag har gått på poweryoga, har två DVD:er hemma och för ett par år sedan gick jag mycket på Bodybalance. Tyckte det var så skönt. Men mina dvd:er är över timmen, närmare 1,5 och det finns inte riktigt plats för det i mitt liv som det ser ut nu. Så har du tips. Har mörkt att många kör yogobe men det får räcka ned utgifter just nu.

2 januari 2015 kl. 18:39  
Blogger Kevlarsjäl sa...

Och såklart - tummen upp för kråkan!!!

2 januari 2015 kl. 18:40  
Blogger Unknown sa...

Hej Malin! Fin blogg du har och fin kråka ;)

3 januari 2015 kl. 15:51  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Jag började ungefär som du. Gick några terminer på kundaliniyoga, och så DVD-er hemma. Sen gravidyoga, både "på riktigt" och DVD. Sen tog tiden slut, för jag tyckte alla pass var för långa. Men sen blev behovet större igen och jag försökte hitta lösningar. För som du säger är det skönt, och jag upplever att jag sover mycket bättre när jag yogat (lättare att somna, lugnare sömn - avbruten blir den ju ändå). Jag började köra passet Happy Hips (gratis på youtube, 15 min) ganska ofta. Och så har jag två böcker (en kundalini och en "vanlig") med ett antal pass på typ en kvart. Och så kan jag rekommendera att följa Yogamom365 och YogaJournal på Facebook, där brukar det komma bra tips på korta pass. Är dålig på att "hitta på själv", kan för lite för det. Yogobe har jag testat lite, men tyckte inte riktigt det var värt pengarna.

4 januari 2015 kl. 19:58  
Blogger Johanna sa...

Häftigt! Bra jobbat :-) och Emma, det finns en massa yoga-videor på youtube! Gratis. 10-20 min och sånt. Förutom happy hips (min favorit) rekommenderar jag också 'yoga post workout' med Anita Goa (googla)

4 januari 2015 kl. 22:28  
Blogger Kevlarsjäl sa...

Men åh tack! Bra tips. Ska genast kolla in youtube.

5 januari 2015 kl. 22:57  
Blogger Kevlarsjäl sa...

Tack för tips! Ska genast kolla.

5 januari 2015 kl. 22:58  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, bra tips!

6 januari 2015 kl. 18:27  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida