Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

2 januari 2014

2014: Stabil och stolt

Nyårslöftet kom häromdagen. Nu är det dags att sätta mål för året. Något att jobba emot i träningen.

Träningen nuförtiden är ju rätt annorlunda mot för något år sedan. Jag är heller inte i närheten av den form jag nog skulle ha velat vara i nuläget. Därför var det inte helt lätt att bestämma om och isåfall vad som skulle bli träningsmålen 2014. Men för någon vecka sedan kom jag på det. Det var så självklart när snilleblixten slog till, eftersom det kommer att påverka alla andra eventuella resultat. Jag ska fokusera på min hållning. Stabil och stolt hållning.

Det är till och med så att jag borde gjort det för flera år sedan. När jag gick en projektledarkurs där vi som deltagare skulle ge varandra återkoppling var det en tjej som sa till mig att det hon tyckte jag framförallt skulle jobba med var min hållning. Bara en sån sak liksom!

Men nu är det dags att ta tag i det. Det kräver nämligen att jag jobbar med bål- och bäckenstabilitet ordentligt. Det kräver att jag stärker axlar. Att jag prioriterar rörlighet för bröstmuskler och höftböjare. Det kräver också att jag lär mig att sträcka på mig och inte rasa ihop som en säck. Områden som alla är något av svaga länkar i dagsläget. Som, om de blir starkare/rörligare, också hjälper mig att undvika skador, att bli en bättre löpare igen, att orka med att vara kontorsråtta utan att få ryggont, och att bära runt på liten såklart. En stabil kropp och stolt hållning är en säkrare utgångspunkt för vardagen helt enkelt. Utan det blir det svårare att nå andra, mer resultatfokuserade mål.

Utgångsläge, nyårsdagen 2014. Foto: M. Eklund


Jag tänker mig också att det även kan gälla som ett mentalt mål. Som ett mantra. Stabil och stolt. Att komma ihåg och påminna mig om närhelst jag behöver det, oavsett om det är i en träningssituation eller i vardagen. I tanken. Inställningen i svåra eller utmanande situationer, på jobb eller fritid. Man blir vad man tänker liksom. Så får det bli.

#stabilochstolt . Mitt 2014.


Etiketter: ,

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Gott nytt år! En kanonfint mål, både i träningen och livet som helhet! Hur gör du med dina mål och löften när året är slut - stämmer av?

2 januari 2014 kl. 16:25  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Tack detsamma! Absolut uppföljning. Man vill ju veta hur det har gått :-)

4 januari 2014 kl. 13:02  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida