Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

9 oktober 2013

Appen MammaMage

En av få appar jag varit villig att betala för är appen MammaMage. Eftersom jag alltid tidigare varit stark i magmusklerna så var det en så annorlunda känsla när Lill-Trollet kommit att allt liksom bara var... borta? Inget magstöd alls, kändes det som. Ovant att lyfta utan att magen kunde hjälpa till och knasigt att försöka ta sig upp ur soffa och säng.

Därför ville jag få tillbaka den gamla forna styrkan på ett bra sätt och samtidigt undvika ryggont, felbelastning etc. Det är där MammaMage-appen är så finurlig. Hade jag börjat stärka magen själv hade jag förmodligen börjat med tyngre övningar än de som finns i appen. Nu gick det istället i sju nivåer, där första nivåns övningar är till synes jättelätta för en normalstark mage, men till min förvåning var de faktiskt inte det när man följde de detaljerade instruktionerna, bilderna och ibland till och med filmerna. 

Varje nivå avslutas med ett test, som ibland kändes lite som att testa i blindo, eftersom de detaljerade instruktionerna och kriterierna för hur man klarade testet kom först efter testet, till skillnad från övningarna. Så vissa test gjorde jag om när jag väl fattade vad som faktiskt var testkriterierna... 

Hur som helst, varje gång jag klarade en nivå så kändes övningarna i nästa nivå först väldigt svåra och mycket koncentrationskrävande. Men så nånstans i mitten (varje nivås övningar ska göras tio gånger) började jag känna att det gick att behärska dem. Knipa, dra in och slappna av med rätt muskler liksom. För att sedan kännas helt OK och ibland till och med lätt i slutet. Förhoppningsvis ett tecken på att jag gjort övningarna med rätt muskler och teknik. 

Starkare har jag iallafall definitivt blivit. Däremot fortfarande en bra bit ifrån den forna styrkan. Jag behöver en fortsättningsapp eller övningsbank eller nåt. Och det har jag ju på sätt och vis, eftersom det är bl a därför jag anlitat en annan expert på mammaträning, och magövningarna jag fått och nyligen börjat med känns fortfarande riktigt utmanande. Spännande att se hur stark min mage kan bli när den tränar rätt!

Etiketter: ,

5 kommentarer:

Anonymous Snorkkis sa...

Likadant här - en av de få appar jag betalat för, och är väldigt nöjd med den. Precis som du har jag också tyckt att övningarna är knepiga i början men efter tre-ish pass börjar jag fatta hur man ska göra.

11 oktober 2013 kl. 07:55  
Anonymous Snorkkis sa...

Saknar dig här. Hoppas ni har det bra!

16 oktober 2013 kl. 06:56  
Anonymous Anonym sa...

Misstänker att även vi utan mamma-mage skulle lära oss massor om våra magmuskler med den där appen. Ibland händer det att jag upptäcker helt "ny" muskler i magen när jag gör vissa sit-ups. Förmodligen skulle magträningen ge betydligt mer om man vist hur man kniper på rätta sättet.

17 oktober 2013 kl. 21:17  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Men åh, tack! Allt bra här, nu. Liiite babykaos har det allt varit på sistone.

19 oktober 2013 kl. 20:56  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, den kan tydligen lika gärna kallas Pappa-Mage, eller Rygg-appen eller liknande vad jag förstår.

19 oktober 2013 kl. 20:57  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida