Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

18 april 2013

Stärkt

Hade gymplaner idag, men återigen så vann hemmagymmet (om man nu kan kalla det så...) Inget fel i det, det är bara att variationsmöjligheterna är lite större på gymmet. Även om jag försöker variera så mycket det går även när jag styrketränar hemma. Framförallt nu när jag inte bör träna så hårt som jag normalt brukar, så känner jag att variationen är viktig.

För att få någon slags struktur i träningen brukar jag skriva ner ett gäng övningar innan passet (8-10 st, muskelgrupper efter vad jag känner att dagsbehovet är) och sedan köra 3 set av dessa för att få ihop ungefär en halvtimmes hemmastyrka. Nu när jag gör en del av övningarna sittande eller liggande på golvet brukar jag också försöka ordna övningarna så att jag undviker för mycket farande upp och ner mellan sittande och stående i ett och samma set. Det ska liksom bli en cirkel av det hela. Då kan man göra övningarna lite mer effektivt utan att det blir "förflyttningspauser" emellan.

Dagens pass blev nån slags salig blandning:
  • Benspark x15 per ben
  • Sidoliggande höftlyft x12 per ben
  • Sittande sneda crunches x12 per sida
  • Kvarnen x5 varv åt varje håll
  • Sittande låg rodd med gummiband (bandet snurrat runt fötterna) x15
  • Sittande hög rodd med gummiband x15
  • Stående bicepscurl med gummiband x15
  • Stående tricepscurl med gummiband x10 per arm
Utgångsläge för sittande rodd. Foto: M. Eklund

Styrkedelen avslutades sedan med lite rörlighet - Katt och ko, Kråkan och Fjärilen (modifierad - utan framåtböj). Och sedan en skön stretch. Välbehövligt för kontorsstelheten.

För övrigt fick jag en blomma idag - nu är det vår! Foto: M. Eklund

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Anonymous Sofia - ett bättre du sa...

Härligt pass! Och det är skönt att kunna hemmaträna ibland och ha det alternativet för det är ju onekligen väldigt smidigt och tidseffektivt. Trevlig helg.

19 april 2013 kl. 09:44  
Anonymous Snorkkis sa...

Jag trivs allra bäst med att träna styrkan hemma nu - iom att det är främst kroppsvikten som används som tyngd funkar det ju rätt bra. Och så mysigt med en tussilago!

19 april 2013 kl. 18:39  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, skönt är det verkligen! Trevlig helg du också!

19 april 2013 kl. 19:43  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Kanske är det därför, man behöver liksom inte de där extra vikterna längre och då kan man ju lika gärna stanna hemma och "stärka sig".

19 april 2013 kl. 19:44  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida