Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

21 oktober 2012

Skön helg!

En lång och avkopplande helg är verkligen något man borde unna sig oftare! Bejaka latmasken i sig själv och bara göra sånt som faller en in. Eller nja, kanske inte riktigt, men ganska mycket så i allafall.

Riktigt deppväder var det igår, och regnmätaren visade på dryga 20mm blött som fallit. Så inomhus höll jag mig en stor del av dagen. Liten shoppingtur inne i stan (mest shoppinghjälp åt sambon men hittade även ett riktigt snyggt Asics-linne - på Uteliv av alla ställen!), gofika (nästan för sötsliskig pecancheesecake...) och sen bio, det var verkligen år och dar sen! Palme blev det. Vi sänkte medelåldern i salongen ganska rejält faktiskt, det märktes om inte annat i slutet av filmen när åldringsandedräkterna började göra sig till känna... Lite udda känsla att se dokumentär på bio, men det var helt klart en positiv upplevelse. Man koncentrerar sig på ett annat vis än framför teven, på nåt sätt. Inga distraktionsmoment vid sidan om, inga reklampauser, inga telefonpling. Vi pratade efteråt om att det finns vissa ögonblick i världshistorien där man nog aldrig kommer glömma vad man gjorde just då. Palme-mordet är ett sånt - en lördagmorgon när jag som vanligt ville se Humle och Dumle på Gomorron Sverige. Men de visade bara om och om igen om den där farbrorn som blivit skjuten och som mamma satt och grät till i morgonrocken i den blommiga tygsoffan. 7 år gammal minns man inte så mycket mer än så...

Idag har latmasken inte visat sig lika mycket. Köksmasken däremot har varit högst närvarande. Testbak av avdelningsfika (rev 2 kommer imorgon), brödbak, söndagsåttiotalslunch (Hasselbackspotatis och helstekt fläskfilé, med bearnaisesås och sallad till) och sen riktig snabbmat till middag - tortillapizza!


Superenkelt! Lägg pizzatortillas på papper på en plåt. Bred på lite tacosås eller ekologisk chilisås (sån där som ser ut som ketchup). Krydda med lite basilika. På med texmexost, färsk svamp, färsk spenat, kanske lite skinka. Toppa med grovriven parmesanost och oregano. In i ugnen i typ 6 min i 250 grader. Klart!


Serveras med fördel på franskt manér med chiliolja på toppen...

Och jo, just det. Latmasken har också motats bort med en timme i skogen. Nästan inget regn idag, men mycket luft, kopiöst med gegga (jihaaa...), en hel del flås och några svettdroppar. Gött!

Etiketter:

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida