Macadamiapanerad hälleflundra
Glömde såklart att fota för jag var så hungrig efter ganska sen efter-jobbet-träning men här kommer ett kalasrecept ändå...
Till 4 portioner:
ca 500g hälleflundra, filead
ca 1-1,5dl mjöl
2 ägg
1-2 krm cayennepeppar
ca 250 g macadamianötter
ev 50-75 g smör
koriander
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka macadamianötterna fint. Häll dem i en vid djup tallrik. Häll mjölet i en annan vid djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik och vispa upp dem tillsammans med cayennepeppar. Smält smöret. Vänd fiskfileerna först i mjöl, sedan äggblandningen och därefter nötterna, så att de får en fin panering. Lägg dem i en ugnssäker form. Skeda över smöret (kan uteslutas). Skjuts in i ugnen i ca 10-15 min tills nötterna fått fin färg och fisken är klar. Strö över koriandern. Servera med ris, risoni eller potatis (här blev det risoni idag) och en grönsallad (jag använde ruccola, körsbärstomater, avokado och stjälkselleri). Ät i gott sällskap!
Till 4 portioner:
ca 500g hälleflundra, filead
ca 1-1,5dl mjöl
2 ägg
1-2 krm cayennepeppar
ca 250 g macadamianötter
ev 50-75 g smör
koriander
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka macadamianötterna fint. Häll dem i en vid djup tallrik. Häll mjölet i en annan vid djup tallrik. Knäck äggen i en annan djup tallrik och vispa upp dem tillsammans med cayennepeppar. Smält smöret. Vänd fiskfileerna först i mjöl, sedan äggblandningen och därefter nötterna, så att de får en fin panering. Lägg dem i en ugnssäker form. Skeda över smöret (kan uteslutas). Skjuts in i ugnen i ca 10-15 min tills nötterna fått fin färg och fisken är klar. Strö över koriandern. Servera med ris, risoni eller potatis (här blev det risoni idag) och en grönsallad (jag använde ruccola, körsbärstomater, avokado och stjälkselleri). Ät i gott sällskap!
Etiketter: I köket
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida