Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

18 februari 2014

Sko-stim

Jag är inne i ett riktigt stim. Sådär som det ofta är med strumpor. Alla går sönder typ samtidigt och plötsligt känns det som man inte har några alls. Även om jag ser början på ett strumpstim också, så är det skostimmet som för tillfället får störst konsekvenser.

Visst, jag kanske har liiite för många par skor, men när ett efter ett måste förpassas till skokyrkogården uppstår liksom ändå ett köpbehov. Särskilt när det knatas några mil asfalt i veckan och joggas lite grus därtill.

Först ut var mina absoluta favoriter, New Balance 890. Helt nerslitna ända in till innersulan. De ersattes med nya i samma modell, men nyare årgång (varför ändra vinnande koncept liksom?)


Adjö, mina trotjänare...

Sedan insåg jag att även trotjänarna Saucony Ride också sett sina bästa dagar och var både stumma och nerslitna.

Minst tre år gamla och väldigt trötta.

Ungefär samtidigt började jag få ont i fötter och hälsenor av mina allt-i-allo-skor Salomon XA Pro GTX, och de började också ta in vatten genom sulan. Inget bra tecken...

Dessa har varit med om mycket skoj i fjäll och skog och vardag

Så i helgen var det dags för en beställning igen. Det blev en kombination av de två ovan kan man säga. Saucony Ride finns numera med Gore-Tex. Jag är ganska nöjd att jag kunde ersätta två gamla par med bara ett par nya!

Frågan är bara hur länge sko-stimmet tänker fortsätta. Om jag snart måste hitta en ersättningskombo för Inov-8 X-talon och Adizero Boston? Eller för Saucony Kinvara och Nike Free? Eller finns det nån modell som är alla fyra i en kanske??

Etiketter:

2 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Precis som med lamporna på bilen: alla går sönder inom en vecka! I morse blinkade medtrafikanter frenetiskt när de mötte mig, så jag börjar misstänka att jag inte bara är enögd längre.
Ingen kan anklaga dig för att du inte låter skorna göra rätt för sig! Jag tror aldrig att jag lyckats springa ett par sulor så nötta. Fast jag brukar å andra sidan knapra sönder hälkapporna, eller nöta hål på ovansidan.

20 februari 2014 kl. 08:06  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, hur kan det vara sådär egentligen att allt kommer samtidigt!

När det gäller skor så tror jag faktiskt att promenader sliter mer på skor än löpning gör. Man nöter liksom mer mot underlaget på något vis...

20 februari 2014 kl. 16:00  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida