Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

Name:
Location: Sweden

24 februari 2013

Baktankar

Tredagarshelg igen den här veckan. Mycket tid för bakning med andra ord!


Grunden till det första var ett recept från boken "Kärlek, Oliver och Timjan". Snabbjäst, lättgjort, få ingredienser.

 Resultatet blev både hemgjorda hamburgerbröd och småfrallor. Av samma deg alltså. Hamburgerbröden funkade väldigt bra till hemgjorda laxburgare visade det sig!


Sedan majsknäcke. Glutenfritt, superenkelt, jättegott. Bara köp en påse majsmjöl och baka enligt receptet på påsen, eller efter eget huvud. Majsmjöl, frön, kryddor, kokande vatten. Inget mer.


Och så en bubblande surdeg såklart.


Som blev till helkornsbröd baserat på ett väldigt knasigt recept ur boken "Smaker från Saltå Kvarn", där jag tror att de nog glömt att skriva dit typ hälften av mjölet eller så... Lite dinkel och vetekross istället för korn fick duga också. Gott blev det ändå!


Till sist energibollar till veckan som kommer. Valnötter, cashewnötter, raw kakao, dadlar, hasselnötssmör, kokosolja, pumpafrön och kokosflingor i en enda röra. Gött!

Etiketter:

5 Comments:

Anonymous Snorkkis said...

Så gott! Majsknäcke måste jag testa någon gång!

25 februari 2013 19:21  
Anonymous Anonym said...

Mumsigt ser det verkligen ut! Jag älskar nybakat och hembakat! Synd bara att jag inte gillar själva bakandet...

26 februari 2013 21:37  
Blogger Malin - Lite längre said...

Superlätt, supergott :-)

27 februari 2013 19:30  
Blogger Malin - Lite längre said...

Du får anställa privatbagare?

27 februari 2013 19:31  
Anonymous Anonym said...

Mamma brukar komma med bullar då och då. Alldeles gratis. Väldigt glada blir vi då! Och så finns Fabian Fljínks bageri. Otroligt gott surdegsbröd. Tyvärr allt annat än gratis...

2 mars 2013 12:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida