Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

24 februari 2013

Funbeat eller jogg.se

Jag gillar statistik. Jag älskar listor. Kan länge grotta ner mig i jämförelser och analyser av olika slag. Därför skriver jag träningsdagbok också. För att kunna se hur jag tränat från år till år, jämföra sträckor, tider, form, träningsvariation och annat mer eller mindre värdelöst eller meningslöst vetande. Roligt vetande!

Men jag har svårt att bestämma mig. Är lite periodare. När det gäller vilken sajt jag ska använda för att registrera. Även om såklart Excel skulle duga lika fint, så är ju en träningssajt där det också finns forum med likasinnade nördar, diverse uppladdnings- och rapporteringsverktyg så mycket roligare.

Ett tag var jag helt inne på att Funbeat var bäst. Men hängde ofta på forumet på jogg.se. När jag sprang mycket i perioder så övergick jag nästan helt till jogg.se, och hängde nästan uteslutande där. Men jag har aldrig helt övergett den ena eller andra. Även om Funbeat nog är den som ger mest heltäckande bild av min träning. I det stora hela. För jag kan helt enkelt inte bestämma mig vilken som är bäst och roligast. Men känner att jag borde. För det är ju liksom lite värdelöst att registrera samma sak på flera ställen. Egentligen. Kan man inte få dem att gå ihop på något sätt och ta det bästa från bägge??

Funbeat har i mitt tycke bättre rapporter, skojigare diagramverktyg, lättöverskådligare årsöversikter och en app som fungerar rätt ok. Intankningsfunktionen från t ex Garmin är lätt och smidig och möjligheten att välja träningsformer är enorm. Forumet däremot har jag aldrig gillat.

Jogg.se däremot har ett mycket roligare forum (i mitt tycke, man kan hitta allt man nördar om känns det som). Intressanta artiklar och krönikor och bättre översikter när det gäller konditionsidrotter och såklart framförallt löpning. Gillar fliksystemet i dagboken, möjligheten att registrera vilka skor man sprungit hur mycket i (bara en sån sak liksom!). Intankningsfunktionen är inte lika smidig men funkar ändå rätt ok.

Så hur ska jag välja? Eller ska jag välja? Mycket viktig fråga det här...

Etiketter: , ,

6 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Svårt! Ett tag reggade jag på båda, plus löpningen på Garmins hemsida, men det tar för mycket tid så nu kör jag bara jogg. :)

24 februari 2013 kl. 12:50  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, det är ju det där med tiden...

24 februari 2013 kl. 20:53  
Anonymous Anonym sa...

Äh - du kan ju regga träningsskor på FunBeat också, och det är många fler som reggar där - saknar artiklarna möjligtvis

25 februari 2013 kl. 10:12  
Anonymous Anonym sa...

Jag kör på FunBeat som jag tycker är bättre när man tränar en massa olika saker, men håller med dig om att jogg:s forum är roligare.

26 februari 2013 kl. 21:35  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Vad skulle det göra för skillnad i funktion att fler reggar där?

27 februari 2013 kl. 19:29  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Ja, just det där med träningsformerna är ett av de starkaste argumenten för Funbeat

27 februari 2013 kl. 19:30  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida