Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

4 oktober 2012

Mustiga höstgrytor

På hösten gillar jag att göra mustiga grytor. Det hör liksom till att äta lite mer värmande mat och för mig är det lyx att ha tid med långkok. Så jag tänkte tipsa om några goda grytor.

I söndags gjorde jag en jazzig chili (hur hittar man nånsin igen det receptet om man inte kommer ihåg att det hette just så??). Riktigt god, även om jag drog ner något på alla chilisorter den innehåller för att skona känsliga magar. Serverade den med potatis, matyoghurt och tunnbröd eftersom avocadon vi hade hemma inte riktigt höll måttet.

En annan favorit är klassiska Boeuf Bourgignon. Per Morbergs variant blir sådär mustig som man vill ha den och räcker till många matlådor också, det är ju en av fördelarna med långkok generellt.

När jag var vegetarian lagade jag ganska ofta kikärtsgryta. Oftast på känsla, men ungefär som i det här receptet. Ofta med mycket soya, ingefära och vitlök i. Och svamp såklart, som är en favorit. Vegogrytor tar ju heller inte lika lång tid att göra som köttgrytor, om man vill ha gryta utan att det måste puttra så länge.

Vad lagar ni för grytor i höst?

Etiketter:

1 kommentarer:

Anonymous Ida sa...

Åhhh tack för bra tips. Jag brukar göra gulasch, men tar lite olika recept på nätet då.
En annan favorit är detta http://www.kokaihop.se/recept/flaskkotletter-i-ugn-3 ibland lägger vi till fräst bacon. Eller för såsen med fetaost och soltorkade tomater. Kanongott!!!

9 oktober 2012 kl. 10:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida