Kaka! Foto: M. Eklund |
Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
50g mandelmjöl
50g mald mandel
1/2 krm bakpulver
Kräm:
100g smör
100g florsocker
2 äggulor
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bryggkaffepulver
2dl grädde
Sätt ugnen på 190 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper på bottnen av en form med löstagbar kant. Smörj kanterna på formen. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i mandelmjöl, mandel och bakpulver. Häll smeten i formen och grädda ca 20 min, sänk ev värmen till 180 grader på slutet. Låt kakan svalna något innan du vänder upp den på en tallrik och drar bort pappret.
Rör samman ingredienserna till krämen. Bred den över kakan när den kallnat ordentligt. Vispa grädden och bred den över krämen. Garnera eventuellt med flagad mandel.
Nyttigt! Äh! Kakor ska vara onyttiga. Det är själva vitsen! :-)
SvaraRaderaJa, visst är det så. Riktiga kakor måste få vara riktiga kakor!
RaderaVälkomna på bloppis i min blogg! Massa fina grejer till riktigt grymma priser!
SvaraRaderaNytt och begagnat!
Nu finns det även häst och ryttarutrustning, allt nytt från nerlagd butik för hästintresserade människor!
Vi ses!
Tack men nej tack. Om du läst här så vet du att hästar inte är något som överhuvudtaget intresserar mig.
Radera