Foto: M. Eklund |
200 g smör
2 dl råsocker (jag tar bara 1,5 ibland, räcker gott)
3 ägg
250g Kesella Naturell
0,5 tsk ekologisk vanilj (ej vaniljsocker)
1 tsk bakpulver
4,5 dl ekologiskt mjöl
1,5 dl solrosfrön
1 rött äpple, med skalet kvar
riven kokos eller ströbröd till formen
Sätt ugnen på 180 grader. Låt smöret bli rumstempererat och vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt äggen under vispning. Rör i Kesellan. Skölj äpplet och klyfta i ca 20 tunna klyftor. Blanda i vanilj och bakpulver. Rör ner mjöl och 1 dl av solrosfröna. Bred ut smeten i en smord och ströad form. Tryck ner äppelklyftorna i smeten och strö resten av fröna ovanpå. Grädda i ca 50 min (varmluftsugn). Servera gärna ljummen med vaniljsås.
Det är ju någon slags baktävling på någon av tv:kanalerna nu. Du borde verkligen vara med!!!!!!!!!!!!!!!!!!
SvaraRaderaÅh, den där ser ju supermumsig ut! Jag som älskar äppelkaka. Måste testa. Ska smita över till grannen och palla ett par av de där sura och goda. Hihi!
SvaraRaderaDet måste jag testa!!
SvaraRaderaYumi!!
Åhhh tack för spännande recept. Det ska testas!
SvaraRaderaIngmarie: jag har hört rykten! får ha min egen lokala tävling kanske :-)
SvaraRaderabureborn: de sura gör sig nästan bäst till det mesta!
coyntha: jajamen, gör det!
Ida: var så lite så :-)