Äpplen! Foto: M. Eklund |
Foto: M. Eklund |
Äppelpaj! Foto: M. Eklund |
Pajen görs såhär:
4 äpplen
1/2 dl olja
3/4 dl malda cashewnötter
1/2 dl malda hasselnötter
3/4 dl kokosflingor
honung
kanel
kardemumma
Sätt ugnen på 220 grader. Blanda olja, nötter och kokos till en smuldeg. Skala och skär äpplena i tunna klyftor. Bred ut hälften i en pajform. Ha på kanel och kardemumma efter tycke och smak. Strö över hälften av degen och ringla över honung. Gör om samma sak med den andra hälften. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Servera med vaniljsåsen.
*Dreglar* ;-)
SvaraRaderaÅh, vad gott! Solrosfrön och pumpakärnor är också gott att ha i!
SvaraRaderaIngmarie: hehe...
SvaraRaderaMalin: Tack för tipset!