Färdig vegansk chokladkaka. Foto: M. Eklund |
0,5 tsk kokosolja
4 dl blötlagda och kokta adzukibönor
1 ekologisk banan
1,25 dl risgrädde (tror mandelmjölk blir bättre)
1,25 dl kokosmjölk (hade bara Citygross eget märke hemma, tror någon ekologisk, dyrare blir bättre...)
1,25 dl dinkelmjöl fullkorn
0,75 dl rismjöl
6 msk kakao
3 msk agavesirap
0,5 tsk havssalt
0,5 dl russin
0,5 dl torkade tranbär
(1 dl chokladknappar, mjölkfria)
Sätt ugnen på ca 200 grader. Smörj en form, 20x30 cm med kokosolja. Mixa bönor, banan, rismjölk och kokosmjölk till en krämig smed. Tillsätt mjöl, kakao, sirap, vanilj och salt och fortsätt mixa tills det blandats ordentligt. Rör i torkad frukt och häll smeten i formen. Strö ev över chokladknappar. Grädda tills kakan stelnat, ca 35-45 min (jag körde 35 + några min på eftervärme). Låt svalna och skär i bitar, blir ca 16 st.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar