Så här gjorde jag den här gången:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-mwUDyktR0mEIhxTa2Vpj65HwEcABs2OGxAkFtsPB7p4PH-Gh-O-Z9By44Z6G5gNiaquHy9grPNPkmr4yHbuwjlXFjuoOEBvu4x_alba2J35UFnnVok6FL03IQfycFVhpT_I7ceWLkz0/s280/kn%25C3%25A4+004.jpg)
50 g jäst
1 dl olja
1 l vatten
ca 10 g havssalt
120 g grahamsmjöl
380 g fint rågmjöl
550 g rågsikt
450 g vetemjöl
pensling: vatten och flingsalt
1 dl olja
1 l vatten
ca 10 g havssalt
120 g grahamsmjöl
380 g fint rågmjöl
550 g rågsikt
450 g vetemjöl
pensling: vatten och flingsalt
Rör jästen flytande i vattnet (kallt om du vill ha långjäsning, ljummet om det ska gå snabbare). Blanda i oljan, tillsätt salt. Arbeta in mjölet (jag körde alltihopa i 14 min i Assistenten). Låt jäsa upp i bunken (ca 40 min med kall vätska). Arbeta degen, dela den i 4 delar, forma till runda eller avlånga bröd. Lägg på smord plåt (eller bakplåtspapper, det är mer lättdiskat men inte så miljövänligt). Skär 3-4 snitt med vass kniv i varje bröd, låt jäsa upp (ca 1,5 timme om du använt kall degvätska). Pensla med vatten och strö över lite flingsalt. Grädda i 200 grader i 30-40 min. Stänk på lite vatten då och då om du vill ha hårdare skorpa. Låt kallna utan duk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar