Lite längre

- av glädje, i balans, med energi

3 oktober 2012

Ovanlig onsdag

Idag ryker en semesterdag igen. Men det finns fortfarande ett helt gäng kvar. Så denna onsdag är inte en vanlig vardagsonsdag utan en ovanlig ledigonsdag. Just nu verkligen välbehövlig!

Den började inte sådär lysande direkt. 02.07 vaknade jag med riktigt ont i ryggen. Det har kommit smygande igen de senaste dagarna. Nu var det verkligen ryggskottsvarning, eller låsning eller vad det är. Oavsett hur jag låg så gjorde det ont. Så jag gick upp och vankade lite av och an, för att förhoppningsvis få det att lätta lite och kanske "hoppa rätt" igen. Ingen vidare succé... Retirerade till sängen igen efter nån halvtimme och somnade till slut, tröttheten var ändå större än det onda.

Förmiddagen på den lediga onsdagen hade jag tänkt spendera löpandes (nåja, joggandes i allafall). Eftersom ryggslutet inte verkade så samarbetsvilligt så tog jag Google till hjälp för att se om jag kunde förvärra det hela genom att springa en skvätt. Snarare tvärtom vad det verkade. Tur!

Glad att kunna röra mig trots låsningar i ryggen.
Bestämde mig för att köra helt på känsla, ta det lugnt och bara låta syftet vara att värma upp och mjuka upp kroppen och hoppas på det bästa. En timmes jogg varvat med lite gång här och var blev det, riktigt skönt! Riktigt stilla och vackert längs kanalen också.

Brunnby slussar

Akvedukten i Ljungsbro
Lunchade sedan i stan med bästa sällskapet som just nu har en väldigt söt mage :-) Uträttade lite ärenden, fixade födelsedagspresenter och softade runt lite. Väl hemkommen igen kan jag konstatera att den här ryggrackarn och höften jag har nog inte gillar stillasittande. Har varit lite mycket av den varan senaste veckan och jag tror det är därför jag blev värre igen. Det är nämligen sittandet som förvärrar det hela, iallafall just nu. Jogga kändes inte alls, så länge jag tänkte på hållningen och löpsteget. Gå känns till och från men mest inte. Stå är OK. Sitta gör jag helst inte. Om jag måste, så rakt upp och ner på en pinnstol, inget bakåtlutat soffhäng här inte! Tur att jag har ståbord på jobbet säger jag bara!

Etiketter: ,

4 kommentarer:

Blogger Malin Göranson sa...

Fy så jobbigt, ryggont är det värsta! Det sätter hela kroppen ur spel och man spänner andra delar som sen också börjar göra ont. Ryggskott är ju ett namn på alla sorters ryggont men man brukar ju få rådet att inte vara stilla så gå är ju bra att du klarar. Stackars dig!

Men du bor och springer i oerhört vackra omgivningar! Fantastiska bilder! Promenera där borde ju locka om inte annat :).

Hoppas det släpper fort....

4 oktober 2012 kl. 08:58  
Anonymous Niklas sa...

Jadu, man bli rätt handikappad och det kan bli rätt påtagligt om man är aktiv. Fick en "enkel" låsning/sträckning i ryggsidan i förra veckan, som avsevärt minskade rörelsefriheten. Tack och lov för ståbord och capiscostol på jobbet. Gårdagens massage gjorde susen, för min del. Hoppas du är bättre i ryggen!

Vilka fina bilder och härliga omgivningar du springer i! Är det åarna kring Roxen?

4 oktober 2012 kl. 09:31  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Tack! Det verkar faktiskt släppa. Bara jag inte sitter still för länge!

5 oktober 2012 kl. 20:08  
Blogger Malin - Lite längre sa...

Japp, Göta Kanal är min granne, snudd på, så där kan man springa lätt, och vackert! Särskilt på hösten när det är lugnt och inte så trångt.

5 oktober 2012 kl. 20:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida